LINE UP WESTLANDSE CROSS

Alleen het beste van het beste is goed natuurlijk genoeg op de Westlandse Cross. Daarom hebben wij voor jou een groot aantal van onze eigen persoonlijke favoriete artiesten geselecteerd. En om ervoor te zorgen dat er voor iedereen wel wat te beleven valt, is ervoor een hoop verschillende genres gekozen. Dus of je nu liever Urban of rock luistert, er is altijd wel een toffe act die bij jouw muziek smaak past. Wil je weten welke artiesten komen spelen op de Westlandse Cross? Lees dan snel hieronder verder.

Artiesten van Nederlandse bodem

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje pappie, is een van de meest succesvolle rappers van Nederland. De nu al bijna legendarische rapper uit Groningen zal zeker voor een gedenkwaardig feestje zorgen. Met zijn energieke en sympathieke uitstraling heeft Kraantje Pappie al veel feesttenten afgebroken. is verantwoordelijk voor hits als ‘Welkom in de feesttent’, ‘Lil Craney’ en het echte festivalnummer ‘Pompen’.

DI-RECT

De Haagse band heeft al meerdere transformaties gehad, zo werd er in 2009 gewisseld van leadzanger. Tim akkerman, ook oprichter van de band, werd opgevolgd door Marcel Veenendaal. Toch heeft de band ondanks de wissel aan kwaliteit niets ingeleverd. Met de nieuwe Leadzanger Marcel Veenendaal bestormde DI-RECT de Nederlandse hitlijsten met onder andere het nummer ‘This is who whe are’ wat maar liefst achtentwintig weken in de top honderd stond.

Internationale Muziek

Artic Monkeys

De Artic Monkeys zijn een Britse rockband afkomstig uit Sheffield. De band maakt indie-rock en is onwijs populair in Engeland. Hun debuutsingel ‘You look good on the dancefloor’ kwam in Engeland ook gelijk op nummer één binnen. De band staat bekend om hun energieke nummers, houden ervan om lekker veel en hard te spelen. Als je zoekt naar een band die echt lekker kan rocken, dan moet je echt naar de Artic Monkeys komen kijken op het festival.

Rag’n’Bone Man

Rag’n’Bone Man is een imposante verschijning. Met zijn grote baard en rauwe sound weet hij menig publiek moeiteloos te ontroeren. Het door Rory Graham, zoals hij eigenlijk heet, gezongen nummer ‘Human’ is veel landen een absoluut doorslaand succes. En zijn debuutalbum ging in Engeland maar liefst 1,2 miljoen keer over de toonbank. Doordat zijn stijl een mix is van blues en hiphop is hij moeilijk in een hokje te plaatsen. En mede dankzij zijn unieke sound nu al niet meer weg te denken van menig festival