DAGPROGRAMMA

De Westlandse Cross is een unieke combinatie van muziek, theater sport en spektakel. Door dit alles te combineren ontstaat er een groot en bovenal uniek feest, wat zijn weerga niet kent. Daarom hebben wij veel tijd gestoken in het plannen van het festival. En wat is een goed feestje zonder een goede planning? Dus wil je weten wat er allemaal te doen valt tijdens het festival? Wanneer je favoriete artiest langskomt? Of kijk je liever nog even rond? Lees dan ons programma even goed door, dan weet je zeker dat je niks zult missen.

 BMX Freestyle Cup

Gek op toffe stunts? Dan moet je echt komen kijken naar de BMX Freestyle Cup. Tijdens dit toernooi zullen diverse top BMX freestyle atleten, de meest vette en gevaarlijke stunts uithalen op hun BMX. Deze stunts zullen worden beoordeeld door een vakjury, degene met de meeste punten gaat uit eindelijk met de beker naar huis. Dus wil jij salto’s, front flips en nog veel meer toffe stunts zien? Kom dan kijken naar de BMX Freestyle Cup en maak het live mee.

 Brandweer

De Westlandse brandweer gaat je demonstratie geven over wat je moet doen als de vlam letterlijk in de pan slaat. Op het festival staan drie brandscenario’s waar je leert hoe moet handelen, wat je wel en bovenal niet moet doen als er brand is. Dus heb jij wel eens voor hetere vuren gestaan? Kom dan naar de Westlandse cross om ons te helpen om de brand te blussen.

 Landmacht

Altijd al eens echte militairen in actie willen zien? Kom dan tijdens de Westlandse Cross naar het open terrein achter het hoofdpodium. Hier zal de landmacht diverse legeroefeningen laten zien. Ook kun jezelf testen of je sterk genoeg bent voor het leger, hoe je camouflage maakt en of je een scherpschutter bent. Naast al deze activiteiten zal er ook een lunch voor veteranen worden georganiseerd. Neem contact op met de organisatie van het festival, om hier aan deel te nemen.

Nuttige Informatie

Programma

 

12.00 uur – 13.30 uur:

Lunch voor Veteranen (genodigden)

13.30 uur – 14. 30 uur:

Uitvoering van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso i.s.m. Danny de Munk

13.30 uur – 18.00 uur:

Demonstraties Landmacht en Brandweer Westland

18.00 uur – 00.00 uur:

Kaartverkoop

Kaarten voor het festival kunnen online besteld worden, maar ook aan de poort gekocht worden. Goed om te weten is dat de Poorten (kaartverkoop) om 10.00 open zullen gaan. Volwassenen betalen eenmalig 20 euro, kinderen vanaf 7 jaar betalen 10 euro en kinderen tot 6 jaar zijn gratis.

Moet ik mijn Tickets printen?

Nee dat hoeft niet, maar het mag natuurlijk wel. Je kunt de QR-code op je smartphone bij de ingang van het festival laten scannen.