Veel Nederlanders stappen over naar de elektrische fiets. Waar je er vroeger veelal pensionado’s mee zag rondfietsen, is het nu gemeengoed geworden. Van ouderen, tot jongeren, gezinnen met bakfietsen en bezorgers van je favoriete bestelmaaltijd, vrijwel iedereen maakt er gebruik van. Nu steeds meer personen ze voor het dagelijks gebruik nodig hebben, willen ze er ook hun dagelijkse taken mee kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het halen van de boodschappen. Je bent immers toch binnen een mum van tijd op en neer. Neem de boodschappen mee in fietstassen voor elektrische fiets?

De juiste fietstassen voor iedere elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten en maten en gelukkig geldt dit ook voor de fietstassen. Op vrijwel iedere elektrische fiets past wel een fietstas. Natuurlijk een paar excentrieke modellen daar gelaten, als bijvoorbeeld elektrische mountainbikes. Maar goed ook normale mountainbikes zijn nu niet echt gemaakt om fietstassen mee te dragen.

Eigenlijk is de vraag eerder naar wat voor een fietstassen jij op zoek bent voor jouw elektrische fiets. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw fietsgedrag en waarvoor je de tassen gaat gebruiken. Fiets je elke dag 25 kilometer naar je werk? Doe je er tweemaal in de week de boodschappen mee? Misschien ga je maar al te graag op fietsvakantie. Voor al dit soort dingen heb je ook verschillende fietstassen. Het grootste verschil zit er dan in de zwaarte van de spullen die ze kunnen dragen en de materialen waarvan ze gemaakt zijn.

Het kiezen van een fietstas

Wanneer je een fietstas zoekt voor bij je elektrische fietstas, is het goed om naar een aantal punten te kijken. Allereerst dus het overwegen, van waarvoor je de fietstas nodig hebt. Als je hier uit bent kun je al veel gerichter zoeken.

Daarnaast is het goed om altijd rekening te houden, met in hoeverre een fietstas ook echt waterdicht is. Vrijwel iedere fietstas heeft een lap eroverheen zitten die je dicht kunt doen, maar dit betekent nog niet dat ze echt waterdicht zijn. De mater waarin deze lap ook echt afdicht bepaalt de waterdichtheid. Kijk hier dus goed naar. Sommige fietsen hebben ook een extra waterdichte afsluiting in de tas zitten. In een land als Nederland kan dit een ontzettende handige uitkomst zijn.

Kijk als laatste ook naar de kwaliteit van de materialen. Het laatste wat je wilt, is dat de fietstas openscheurt naar een paar keer gebruikt te hebben. Dit is niet alleen zonde van de tas, maar ook van wat erin zit.