Fietsen is in Nederland niet zomaar een hobby – het is een levensstijl. Maar wat als er iets gebeurt met je fiets? Bijvoorbeeld als deze gestolen wordt, of als er een ongeluk gebeurt tijdens het fietsen? In dat geval kan een fietsverzekering van Univé een ware lifesaver zijn. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze verzekering en waarom het een must-have is voor elke fietsliefhebber.

Bescherm jezelf tegen fietsdiefstal

Fietsdiefstal is helaas een veelvoorkomend probleem in Nederland. In 2020 werden er maar liefst 160.000 fietsen gestolen, wat neerkomt op bijna 440 fietsen per dag. Een fietsverzekering van Univé helpt je op verschillende manieren in het geval van diefstal. Zo krijg je bijvoorbeeld een vervangende fiets als je eigen fiets gestolen is, of wordt de dagwaarde van je fiets vergoed. Op deze manier hoef je niet meteen een nieuwe fiets te kopen en kun je snel weer de weg op.

Voorkom vervelende financiële consequenties

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als je voorzichtig bent met fietsen kan er helaas iets gebeuren. Als je betrokken raakt bij een ongeluk met je fiets, kan dit vervelende financiële consequenties hebben. De schade aan je fiets kan namelijk flink oplopen. Met een fietsverzekering van Univé hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zij bieden namelijk een complete dekking, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wees verzekerd tijdens het reizen

Als je je fiets niet alleen gebruikt in Nederland, maar ook graag op vakantie gaat met de fiets, dan kun je ook gebruikmaken van de fietsverzekering van Univé. Zo ben je ook verzekerd tijdens de vakantie als er iets gebeurt met je fiets. Dit geeft een geruststellend gevoel en met een verzekering laat je de zorgen achterwege.

Gepersonaliseerde dekking

De Univé fietsverzekering biedt verschillende soorten dekking. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen wat wel en niet gedekt wordt. Zo kun je de verzekering helemaal op maat maken, zodat deze past bij jouw gebruiksbehoefte en eventuele reizen. Zo betaal je nooit te veel en heb je toch een volledige dekking.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er tal van redenen waarom een fietsverzekering van Univé een must-have is. Niet alleen beschermt het tegen diefstal en ongelukken, maar ook ben je verzekerd tijdens het reizen en kun je de verzekering volledig personaliseren. Zo kun je altijd met een gerust hart op de fiets stappen.