De term PMD heb je waarschijnlijk vaker voorbij zien komen. In dit artikel lees je waar de afkorting precies voor staat, wat voor afval er bij het PMD mag en hoe je als bedrijf makkelijk van jouw PMD afval afkomt.

Wat is PMD afval?

PMD staat voor plastic, metaal en drankkartons. Het gaat in dit geval alleen om verpakkingen. Denk hierbij aan lege blikjes (metaal), kartonnen pakken drinken met een plastic dop en plastic verpakkingen. Bij het PMD afval mag meer dan alleen plastic, metaal en drankkartons. Zo mag je ook producten die van aluminium gemaakt zijn weggooien, zoals aluminiumfolie en bordjes, bakjes of schaaltjes van aluminium. Ook kroonkurken mogen tegenwoordig weggegooid worden bij het PMD afval. Wat mag er niet bij het PMD afval? Dat zijn bijvoorbeeld bekers van karton, doordrukstrips en kauwgomverpakkingen, piepschuim en foam of verpakkingen die nog niet leeg zijn. Soms zie je de term PBD, wat verwarrend kan zijn. Dat staat officieel voor plastic, blik en drinkpakken. Het is echter precies hetzelfde als PMD en dus mag hetzelfde soort afval bij PBD als bij PMD.

PMD laten ophalen bij jouw bedrijf 

Heb je een bedrijf en wil je graag jouw pmd afval laten ophalen? Dat kan heel makkelijk door online een PMD container te huren bij een afvalbedrijf. Samen met het afvalbedrijf maak je afspraken over de frequentie van ledigen van de container. Verder hoef je niks meer te doen, dat doet het afvalbedrijf. Zij zorgt ervoor dat het PMD afval op een goede en milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Zo kun jij je bezighouden met belangrijkere zaken.

Wist je dat je bij dergelijke afvalbedrijven nog meer containers kunt huren? Voor elke afvalstroom is er een geschikte container. Zo kun je als bedrijf gemakkelijk al jouw afval scheiden en ben je er altijd zeker van dat het op de juiste manier wordt verwerkt.